192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 15 - 1969


Why

The Cats

Imperial.  Het nummer werd geschreven door de bassist van The Cats, Arnold Mühren. Na de nummer 1-hit Lea, werd door de platenmaatschappij Bovema verlangend uitgekeken naar de volgende single. Mühren besloot een duet te schrijven waarin zowel de vorige als de huidige leadzanger (Cees en Piet Veerman) een rol zouden hebben. Ontevreden over het studioresultaat, vroeg Cees Veerman aan Mühren om het te proberen, waardoor het een duet werd van Piet Veerman met Arnold Mühren. ‘Why’ stond dertien weken in de Top 40.


Goodbye

Mary Hopkin

Apple.  Mary Hopkin is geboren in Wales (UK). Goodbye is de 2de single geproduceerd door Paul McCartney. Bij deze opname slaat hij met z’n handen op z’n broek om zo een apart ritme geluid te krijgen. Op veel verzamel albums te vinden, maar dit zijn bijna altijd heropgenomen versies, omdat Apple vrijwel nooit toestemming geeft voor het uitbrengen van haar nummers op dergelijke albums.


Odessa

The Bee Gees

Polydor.  Odessa is het zesde studioalbum van de Bee Gees, oorspronkelijk uitgebracht op 30 maart 1969. Beschouwd als een belangrijk album van de groep. Het werd uitgebracht als een dubbel vinylplaat, aanvankelijk in een weelderige rode hoes met gouden letters.


Pagina 1 van 482 pagina's:  1 2 3 >  Last › 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter