Radio Veronica 1959 - 1974

[12]

foto
pijl
Arend leest het nieuws loep
1 November was de datum dat de legendarische en markante nieuwslezer Arend Langenbergaanmonsterde’ bij Veronica. Arend zou bij Veronica beroemd/berucht worden i.v.m. z’n versprekingen.

Hier zo’n bewaard gebleven fragment uit een later jaar, december 1972. Arend leest het laatste nieuws van die dag, Cees Manintveld tapte het af van de 2,4 cm/sec meeloopband in Hilversum, omdat ze aan boord vreselijk hadden moeten lachen om deze gebeurtenis. Het zit Langenberg niet mee: de weerberichtpingel komt te vroeg, dan breekt hij z’n tong over de IRA, en daarna feliciteert hij Freek Simon met z’n verjaardag, die al twee weken eerder was. Je kunt de bemanning door het glas horen lachen en ook Arend zelf komt niet meer bij.

foto foto foto
pijl
Arend vergist zich
pijl
Arend aan dek loep
pijl
Arend met kapotte radio loep
pijl
Arend en Tom C. aan dek loep

In dezelfde maand dat Arend in dienst kwam was kapitein Arie de Ruiter alweer 10 jaar werkzaam bij Veronica. Hij kreeg tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hilversum van Bull Verweij een gouden Veronica speld uitgereikt.

foto
foto
pijl
Kapitein Arie de Ruiter loep
pijl
Lex leest een gedicht voor
pijl
Lex in de studio loep
pijl
Beach Boys spot Tom dec'70

In de maand december kwam traditie getrouw de Sint ook langs in de Veronica studio. De luisteraars lieten zich ook niet onbetuigd en stuurden vaak gedichten op. Lex kreeg er soms in de weken voorafgaand aan 5 december tientallen. Hier leest hij er in de Lex Harding show van 3 december één voor. 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter