Radio Veronica 1959 - 1974

[20]

Op 18 april gingen we met een aantal collega’s naar Den Haag om te kijken en vooral te horen wat de leden van de Tweede Kamer wilden weten en wat de antwoorden daarop waren van onze directie en de diverse belangenorganisaties.
Voor ons als personeel waren er ook een paar verrassende uitspraken te horen:
1. De directie cq aandeelhouders wilden uiteindelijk wel afzien van de winst. De Veronicaformule was belangrijker.
2. Er was 1 miljoen gulden gereserveerd als afvloeiing voor het personeel als we de uitzendingen moesten staken als gevolg van overheidsmaatregelen. Later, in 1974, gaf dat nog problemen toen het op het nakomen van die belofte aankwam.
3. De uitspraken van de NOS programmacommissaris J. Wagenaar die het maar steeds over “piraten en piratenzenders” heeft. Hij werd daarvoor hardhandig door mevrouw Gardeniers gecorrigeerd, die niet wilde dat het woord piraten nog verder zou worden gebruikt.

pijl
dhr. Wagenaar

Een kijkje in de Tweede Kamerzaal tijdens de hoorzitting. Inmiddels stroomde het Binnenhof vol met demonstranten.

foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep 2e kamerzaal loep Binnenhof (1) loep Binnenhof (2) loep Jurg, Bert en Ad
 

De Veronica drive-in-bus was ook op het Binnenhof en bovenop de bus zien we technicus Jurg van Beem, Bert Verweij (zoon van Jaap Verweij) en een filmende Ad Bouman. De man met de paraplu is technicus Sytze Gardenier.

Over het aantal demonstranten lopen de meningen uiteen, sommige zeiden 200.000 en anderen hielden het op slechts 10.000. Maar nooit tevoren had Den Haag zoveel demonstranten op één dag gezien En na afloop werden de spandoeken op een hoop gegooid.

foto Veronica
loep spandoekenhoop
 
krantenartikel Veronica krantenartikel Veronica foto Veronica
pijl
Rob maant tot kalmte
pijl
Willem Duijn
loep Den Haag loep Massaal Ja loep demonstranten op het Malieveld     

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter