Radio Veronica 1959 - 1974

[6]

foto Veronica
loep Lex en AFN's Chris Davala
Luister eerst naar een stationcall van AFN en daarna Robert Harlan zoals hij hem even voor ons insprak met zo’n vette Amerikaanse stem.

‘s Avonds werden Lex en Klaas geïnterviewd door AFN dj Chris Davala in het programma “Nightside”. En ook hier was de nieuwsgierigheid naar de status van Veronica erg groot. Luister naar een stukje uit dat programma op 8 maart ‘s avonds tussen 7 en 8 uur.

pijl
Lex en AFN's Chris Davala
   
Drie weken na de trip naar AFN-Frankfurt gingen Klaas en Karel van der Woerd weer op “dienstreis”, nu naar Canada en de Verenigde Staten om een aantal radiostations te bezoeken. Ze konden niet bevroeden dat het noodlot zou toeslaan voor de Norderney, toen ze op 30 maart vertrokken. Ook nu zat er weer een cassetterecorder in de tas, om onderweg radiostations op te nemen. De opgenomen cassettes werden alvast naar Nederland gestuurd. Ook stuurden ze af en toe een verslag van hun reis op. Zowel in briefvorm als wel op een bandje.
Een fragment van een bandje.

brief Veronica brief Veronica brief Veronica kaart Veronica
pijl
USA reis Klaas en Karel
  loep brief uit Dallas 1 loep brief uit Dallas 2 loep brief uit Dallas 3 loep Kaart van Klaas en Karel uit Dallas

In de brief van Tom en Karel staat dat ze in de USA een ontmoeting hadden met Lex Harding. Lex was ook in de USA en was er dus ook al niet ten tijde van de stranding. Hij was op 3 april bij een feestje van Procol Harum op uitnodiging van platenmaatschappij Bovema. Lex, Klaas en Karel brachten samen een bezoek aan het grote voorbeeld van Top 40 radio in de wereld, WABC in New York.

foto Veronica Hier een foto van hun ontmoeting met dj Chuck Leonard (l) en de technicus (r). Want net als bij Veronica werkten ze bij WABC met een technicus. Alleen zat daar de technicus zonder ruit tegenover de dj.
Het jaar daarop gingen we het bij Veronica ook zo doen, en moest de dubbele ruit tussen DJ en technicus in studio 4 eraan geloven. Op de achtergrond, Klaas, Lex en Karel.
Lex ging vanuit New York nog naar Detroit en stuurde vandaar Juul een ansichtkaart van New York.

kaart Veronica
loep DJ Chuck Leonard, Klaas, Lex en Karel en de WABC-technicus

loep Kaart van Lex uit Detroit 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter