Radio Veronica 1959 - 1974

[7]

brief Veronica Eind maart waren er weer zogenaamde omroepdebatten in de Tweede Kamer. Er werd namelijk gevraagd aan de minister van wat toen CRM (Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk) heette om nachtuitzendingen op de Hilversumse zenders te gaan maken. De minister antwoordde dat daartoe de financiële middelen ontbraken. De directie van Veronica stuurde daarop direct een persbericht de wereld in dat Veronica die uitzendingen wel wilde maken. Kostenloos!.

Natuurlijk wisten we wel dat het aanbod nooit geaccepteerd zou worden maar het was meer een manier om om met de overheid in gesprek te raken.
krantenartikel Veronica
loep Zenderaanbod loep Veronica wil 's nachts
gratis uitzenden

De overheid reageeerde er echter nooit op. Wel haalde het de kranten. We laten hier de originele telex zien gedateerd 28 maart 1973 s’avonds om 23.12 uur. En het daarop volgende krantenbericht.

foto Veronica We hadden een grote discotheek met tienduizenden singles en duizenden lp’s. Al die platen werden ingeboekt en beschreven op kaartjes die in bakjes zaten en zo nodig opgezocht door “de meiden” van de discotheek.

Ze werden vaak door ons erg vertroeteld, maar soms hadden ze ook heel wat te verduren!

Op deze foto twee collega’s uit de discotheek met technicus Dick Boll.

loep v.l.n.r. Anneke Veenstra, Dick Boll, Akke Woudstra

foto Veronica foto Veronica lijst Veronica plattegrond Veronica foto Veronica
loep vlnr. Hans Mondt,
Mieke Mijnhout en
Lex Harding
loep Han Vastenburg loep telefoonnummers loep plattegrond loep de discotheek studio Lapershoek

Behalve “de meiden” van de discotheek hadden we nog een collega waarop we konden bouwen: Han Vastenburg. Altijd klaar om hand- en spandiensten te verrichten. Hij was tevens de huismeester van Lapershoek. Hier zien we hem in een bijna “dagelijkse routine”, het bevoorraden van de koelkast op de eerste verdieping.

Ons gebouw – waarin nu Hotel Lapershoek zit – was prima, en voorzien van alle gemakken, al werkten die niet altijd, zoals onze airco. En natuurlijk in elke ruimte telefoon. Hier de telefoonlijst.

Hoe was de indeling van Lapershoek? Luisteraar van toen en Veronica-kenner van nu Jelle Boonstra maakte de plattegronden. Ze waren al eens eerder in diverse publicaties te zien maar hij heeft ze speciaal voor ons opnieuw en wat gedetailleerder gemaakt (zie hierboven).
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter