192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[22]

Net in die laatste paar weken moest Tineke geopereerd worden aan haar voet en ze was dus in het ziekenhuis. De collega’s aan boord hadden sinds 1973 de beschikking over een mobilofoon, de ANNA 4519 en besloten haar op 17 augustus te bellen in het ziekenhuis en te vragen hoe het is. Ze stelde dat zeer op prijs getuige deze opname. En ze heeft het ook nog over “de nieuwe nieuwslezer”.

Maar gelukkig mocht ze de 19e augustus weer naar huis om de laatste week nog actief mee te maken.
pijl
Tineke in het ziekenhuis


Sommige reclame’s waren erg leuk om te horen. Van de ruim 2000! door ons bewaarde reclames zijn er hier twee te beluisteren. In de Drum reclame horen we zanger Edwin Rutten.

Gedurende 1973 en 1974 waren er soms mensen die zich vrijwillig inspanden bij activiteiten die we in het land ondernamen. Eén van die mensen was Loek Nerden, wij noemden hem “Buggie Loek”. Hij had namelijk in Haarlem een bedrijf dat buggie’s maakte en verkocht. Hij was altijd bereid samen met z’n charmante vrouw op lokatie een aantal zaken in goede banen te leiden. Als dank kreeg ie een reclame spot.


pijl
Edwin Rutten in reclame
pijl
Buggie Loek reclame
Hier een stukje uit het programma Will Wil Wel van Wil Luikinga op 23 mei 1974 waarin “Buggie Loek” voorkomt.

Loek emigreerde jaren later naar de USA-Florida waar hij in 1998 overleed. Hij was dus één van de vele vrijwilligers waar Veronica nooit tevergeefs een beroep deed.
foto Veronica
pijl
Wil en Buggie Loek

loep Lex en Buggie Loek

De planning voor de technici en dj’s was de laatste weken een ongelofelijke klus, maar daar draaide Hans Mondt z’n hand niet voor om. Hij kweet zich uitstekend van deze ingewikkelde taak. Zie hier de planning voor de week van 19 augustus en echt de allerlaatste vanaf 24 augustus.

De verhouding tussen de medewerkers van Veronica en Radio Noordzee was overigens altijd goed. Op 24 augustus ontvingen de technici van Veronica van John de Mol sr, directeur van Radio Noordzee, een uitnodiging voor een “laatste oorlam” zoals in de uitnodiging stond. Vanwege onze geweldig drukke werkzaamheden hebben we er geen gebruik van gemaakt maar we stelden het wel erg op prijs.

foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep planning 19 augustus loep de allerlaatste planning loep afscheidsborrel RNI uitnodiging


Vervolg 1974 >>> pagina 23

 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter