192 Radio     192 video stream


Radio Veronica 1959 - 1974

[23]


foto Veronica

En dat we het druk hadden in die laatste week was een ding dat zeker was.

Bijna alle technici waren de gehele dag druk met het maken van speciale programma’s. Maar druk of niet druk er was toch ook nog wel eens tijd voor “werkoverleg”. In dit geval in studio 2 van Ad Bouman en Jurg van Beem, op 22 augustus.

In de uitzending van de top 40 op 24 augustus kondigde Lex Harding al min of meer aan dat het waarschijnlijk de op één na laatste top 40 zou zijn op 538 meter.

pijl
Lex Top 40
loep vlnr:
Juul Geleick, Ad Bouman (rug)
Lex Harding en Sytze Gardenier
 

foto Veronica

In de laatste week werd besloten de gehele programmering aan te passen en platen uit de 14 jarige geschiedenis van Radio Veronica te draaien en ook oude programmafragmenten. Tevens nodigden we een aantal dj’s uit die in de jaren daarvoor bij Veronica gewerkt hadden. Links het document dat ik met m’n aantekeningen heb bewaard. Het geeft een aardig overzicht van de programma invulling van die laatste week.

Rob Out maakte ook nog een memo (rechts) met daarin beschreven hoe de organisatie zou zijn van die laatste week.

foto Veronica
loep programma laatste week loep memo Rob

foto Veronica

Zoals in dit bovenstaande memo is te lezen waren Karel van der Woerd en Juul Geleick verantwoordelijk voor het historisch tapemateriaal uit de oude programma banden. Hier is Karel van der Woerd te zien die ermee bezig is en Rob Out die de gegevens typt die erbij horen.

Ik loste Karel dan weer af en luisterde soms de onderwerpen weer terug “zoals hier op de foto te zien is.”

foto Veronica
loep Karel en Rob loep Juul

foto Veronica

In eerste instantie werd bedacht om voorafgaand aan elk uur te beginnen op 24 augustus om 07.00 uur met de jingle “nog 173 uur” te draaien. Net zo lang tot de inmiddels beroemde jingle “het laatste uur” die op 31 augustus tussen 17.00 en 18.00 uur zou worden uitgezonden.
Bij nader inzien werd besloten om pas te starten met het aftellen op 25 augustus ’s ochtends om 09.00 uur voor het programma van Frans Nienhuis. “ Nog 153 uur ...” was de eerste spot die gebruikt werd. Zie het bijgaande document en het begin van het laatste programma van Oom Frans.

pijl
oom Frans
loepprogramma laatste week  


Vervolg 1974 >>> pagina 24

 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter