Veronica aan de muur (pag. 2) (pag. 1)VERONICA FOR EVER ....

"Veronica vergeten? ONMOGELIJK, veel plezier en geluk gehad vanaf de NORDERNEY, op de Noordzee in het beste jaar van de radio, ik heb 60 jaren op m'n schouder, ik heb 'n tattoo van de NORDERNEY. Bedankt Piraten, bedankt Veronica, bedankt Bull Verwey en de bemanning aan boord...... "

Naar aanleiding van dit bericht van Paul Ciesielski uit Frankrijk in het logboek op 14 juli 2008 een mailtje gestuurd naar Paul met een verzoek om meer info over o.a. de tattoo en de zeezendermodellen. Paul reageerde meteen enthousiast op het verzoek en mailde foto's met uitleg terug.

"Paul: "Hallo, en veel dank voor je mail, ik schrijf nu naar je terwijl ik luister naar Veronica op de Net. OK, zodra ik kan, stuur ik je de fotos van m'n tattoo en ook enkele fotos van de modellen van radiozendschepen Communicator en Jeanine (Radio Atlantis). Misschien weet je het niet maar ik heb 32 modellen van de Norderney gebouwd, 23 modellen van de Mebo 2, 26 modellen van de Mi Amigo. In het jaar 2000, heb ik het bestuur van de stichting Norderney een model van de Norderney aangeboden.

Na 31 augustus 1974 ben ik begonnen met deze aktiviteit. En ik ben nog vertrouwd met de ideeën van Radio Veronica.

Vorig jaar was ik in Breukeleveen, en ik heb toen "Bull" Verwey gezien. Hij ist bijna blind, maar m'n bezoek maakte hem blij; zoals Bull Verwey zei: "De Norderney is 'n robuuste boot, maar ook, zei ik: "Ook u, Mijnheer Verwey, u bent net zo robuust als het radiozendschip Norderney. Dit jaar: 99 jaren! En volgend jaar: 100 jaren, Piraterij maakt een lang leven ...

Het leven is formidabel, maar wel met Veronica erbij (hier, vandaag in Frankrijk is het een nationale feestdag). Pas, toen ik in Noord-Frankrijk woonde, te Valenciennes, ben ik begonnen met luisteren naar Radio Veronica in 1969. Allereerst luisterde ik naar Radio London en een klein beetje naar Radio Caroline.

groetjes uit Frankrijk
Paul Ciesielski."

Vervolgens stuurde ik een foto van het model dat opgesteld staat op de Zeezendertentoonstelling in Hoek van Holland en vroeg of hij nu nog modellen maakt:

"Ja, Wat voor 'n mooie verrassing! ... Inderdaad, ik heb dit model gemaakt, ik herken m'n wijze van bouwen, op de onderkant van dit model staat mijn naam geschreven, nummer en bouwjaar. Mischien ben ik te ver van Nederland om het model te gaan bekijken; maar ik vind het leuk dat het opgesteld staat. Ja, ik maak nog modellen van onze beste NORDERNEY. Ik bouw ieder model zonder tekening, volgens foto's en met behulp van m'n persoonlijke herinnering. Ik heb gekeken naar de Norderney, in April 1973 op het Scheveningse strand, z'n sleep naar de internationale wateren, de mensen op de strand, wat voor 'n sfeer deze dag!... Onvergetelijk.

Ook, helaas de laatste dag van Radio Veronica ( 31 augustus 1974, 6 uur 's avonds) beluisterd.

Dit is fantastisch, meer dan 30 jaren later, is er nog steeds het Veronica Norderney schip, en Bull Verwey is er ook nog, bijna honderd jaar!

De modellen zijn gereserveerd voor Nederlandse jonge clienten (Communicator & Jeanine). Ik heb ook een supermodel gemaakt van de Mebo 2 (1m25) in 1995, en dat model bestaan nog! Ik heb een foto gezien met Paul de Wit of Eric de Zwart van Talpa-radio met de Mebo 2 op z'n schouder ...

Paul Ciesielski"

Paul Ciesielski is overleden in 2014. Facebook pagina van Paul Ciesielski, onderhouden door zijn zoon David.

De Communicator door Paul.

De Jeanine door Paul.

Enkele maanden na mijn bestelling gearriveerd in Holland: het prachtige door Paul gebouwde model van de Norderney.

per@norderney192.nl

 


Niels Zack heeft dan wel een foto van een Veronica-mengpaneel "op tafel". Er hangt hier echter ook een foto van het vermaarde schip aan de wand. Deze foto werd vele jaren geleden gemaakt toen de Norderney Lelystad als ligplaats had. Vol trots stapte Niels, samen met zijn zusje Liesbeth aan boord van het schip. Een droom ging in vervulling!

Heel veel succes met jullie site en hartelijke groeten van Frans Zack (de vader van Niels).
Eindelijk aan de muur.
Hoewel ik de periode niet bewust heb meegemaakt (in '74 was ik negen jaar) toch een soort van eerbe- toon aan deze zeezender. Luister regelmatig met groot plezier naar jullie site. Mijn vriendin, ietsje ouder, kan zich het allemaal wel herinneren. Ze woonde destijds op 'n boerderij. En bij elke koe die er gemolken moest worden ging de transistor mee. En die stond natuurlijk afgestemd op VERONICA

Berrie Koetsier,
Kampen
Hier een bijlage voor "aan de muur". Het is een stukje huisvlijt uit mijn jongensjaren.

Kees Poot
Maassluis
Nog meer foto's van de Norderney in Dordrecht. Foto's gemaakt op 2 april 1978.
Theo Gruson

Enkele foto's van de Norderney in Dordrecht. Foto's gemaakt op 9 september 1977.
Theo Gruson
Hallo luitjes hier nog een bijdrage voor aan de muur. Alle andere mensen bedankt voor hun bijdrage.
Theo GrusonHierbij 'n tijdsbeeld van een jongenskamer anno 1975.

Opvallende details:
- Veronica nog niet in de lucht
- de radio op Mi Amigo
- Darts was altijd al populair

Voor de techneuten, de radio is 'n Aetherkruiser AK554 (1955) en de cassetterecorder is van Sanyo (1974). Het was mijn slaapkamer van de ouderlijke woning in Tilburg (ik was 16).

Huub Rosenberg
MoergestelBen al jaren fan van Veronica en als ik wakker wordt hangt boven mijn bed aan de muur deze foto al jaren mijn schip waar ik wakker van lig!

Bennie P.Ergens in mijn geheugen wist ik dat de Veronica poster ook aan onze studiomuur prijkte. Na lang zoeken vond ik uiteindelijk nog deze foto.

Helaas niet volledig in beeld, maar wel een originele foto van onze studio uit 1982. Op de voorgrond zie je mijn nog immer beste (radio)vriend Jo Ruijs. Ondergetekende met de rug naar de foto.

Deze foto is genomen tijdens een marathon uitzending van de destijds in midden Brabant uitzendende amateurzender radio Vrij.

John van Niftrik
NulandBijgaand een tweetal foto's voor de site, in de rubriek "aan de muur". De poster is niet de poster die je van de site kunt downloaden, maar het origineel!!! Heb deze poster een aantal weken terug op Marktplaats gekocht bij iemand vlak in de buurt van ons beider woonplaats, Dordrecht. Je moet maar kijken welke je wilt plaatsen, heb nog geprobeerd om een drietal voorwerpen op 1 foto te krijgen, de lijst met de originele poster, de pc en het jasje met de Norderny op de achterzijde. Dit is helaas niet gelukt.

Koos van Staveren
DordrechtVeel plezier hiermee!

Theo Gruson


Hallo, even een update hoe veronica op de werkbank en aan de muur er voor staat. Het vorderd gestaag.

Henk Huizinga
Schiermonnikoog


 

Op 10 cm van de muur.

Ton Persijn
SliedrechtZoals je kunt zien op de foto, is het Veronica schip de Norderney in de wateren van Aalsmeer geweest, en wel tijdens de jaarlijkse pramenrace. Dit evenement word ieder jaar op de 2e zaterdag van September gehouden en daar doen +/- 130 pramen (platbodem) aan mee. Dit jaar was het flower power time Deze Aalsmeerse praam was feestelijk omgebouwd als zijnde de echte Norderney met alleen maar Veronica jingles, geweldig. Vr.gr.

Cees van der SchildenHallo hier mijn norderney aan de muur!!

Na enkele verhuizingen, en jaren kwijt te zijn geweest toch weer gevonden de poster. Het probleem was dat ie vezonden was zo’n 25 jaar geleden in een envelope Dus gevouwen!! Bij het uitvouwen zaten er al scheuren in! Toen maar op een plaat geplakt. Na veel vijven en zessen gelukt mijn NORDERNEY aan de muur!!!!!! Hoop dat U er iets aan heeft?

Berry van de Mast
ValkenswaardNog steeds aan de muur!

Ton Persijn
SliedrechtHennie en Mieke op de Norderney in Antwerpen.

Hennie en MiekeBij de presentatie van Auke op de veronica dag in Lapershoek had hij deze mooie poster bij zich als promotie materiaal. Ik heb toen de uitgever gemaild met de vraag of hij mij deze poster kon toe sturen, zie hier het resultaat. Hij heeft een mooi plekje gekregen vlakbij de Norderney.

Dick de Blooy
Gouda


 

Foto's, Jasjes, Posters, T-shirts, boeken, stickers, radio's, jaren 70 kranten, Veronica gidsen. Alles ademt Veronica 192. Maar de scheepjes blijven de mooiste.

Ad Tervoort
HeemskerkVia www.etherpiraten.com kwam ik op jullie site uit en zag daar wat foto’s staan van mensen die het schip aan de muur hebben hangen. In discotheek Bermuda Party House (http://www.bermudapartyhouse.nl/) in de piratenbar een muurtekening van de Norderney.

Peter Mencke


 

Dit is het eerste wat ik zie als ik ’s morgens wakker wordt. Dit mooie plaatje hangt al jaren bij mij in het trappengat. Daarom sta ik elke dag met plezier op.

Dick de Blooy uit Gouda


 

Hier weer een tekening van de Norderney.

John Oud


 

Zwart-wit leek de poster mij mooier dan in kleur. Geprint, gelamineerd en uitgesneden op mijn werk en thuis in elkaar gezet :-p
Hij hangt nu aan de muur in de keuken.

Maurice BeljaarsOok in Duitsland hangt er een, op de muur van onze woonkamer.

Thomas uit Velbert
Hier een aantal leuke foto's die ik hem gemaakt van dat mooie schuitje (De Norderney) die overal in ons huis hangt hopende dat jullie er iets mee kunnen doen om op jullie site te plaatsen. Ik ben een echte radio-freak en hou zo'n beetje alles in de gaten en zeker nu de Norderney naar Nederland komt houd mij dat enorm bezig. Alles maar dan ook alles wat met de radio te maken heeft houd mij bezigZie mijn web-log http://johanm.web-log.nl.

Johan Markerink uit Zevenaar
Deze tekening heb ik ooit heel lang geleden gemaakt van de Norderney en hangt al jaren aan de wand.

John OudGebouwd in 1976 na droefheid. Ooit eens aan boord geweest met Henk van Breugel. In Dordrecht voor Ton Persijn. Het mooiste schip (Erik doe je best) naar Scheveningen.

T. PersijnIk ben Pieter Janssen, Hoofd TV van de lokale omroep voor de Limburgse gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel. Aan de wand van mijn nieuwe kantoor heb ik de poster van de Norderney gehangen. Komt mooi tot z'n recht en zo worden 'bezoekers' nogmaals herinnerd aan de tijd dat radio pas 'echt' gestart is!

Ga door met de mooie website.

Pieter Janssen

 

 Hier mijn bijdrage voor Veronica aan de muur. Ik ben bezig de Norderney te bouwen vandaar de naam aan de muur en op de werkbank.

Henk Huizinga
Schiermonnikoog
Dit hangt dan ook aan de muur. Volgens mij ook uitgegeven in 1971. Het blijft toch leuk al die nostalgie.

Eppie
Tijdloos plaatje ...

Huub Rosenberg, Moergestel
Naar een paar uur geknutseld te hebben, hangt hij hier eindelijk aan de muur in mijn hobbykamer in Nijmegen. Kijk er ook iedere keer weer met veel plezier naar, terugdenkend aan die goede oude tijd. Ben zelf ook dik 15 jaar met illegale radio bezig geweest in Nijmegen. Jammer dat die tijd voorbij is.

Frank Crouwers
Vanuit Princeton NJ, Veronica ook aan mijn muur (plus ieder ander zendschip, maar niet zo groot). Deze poster een paar jaar terug bij een bezoek aan Nederland op een rommelmarkt gevonden.

Frans van de Wetering
Naar jarenlang zelf actief te zijn geweest in de radiopiraterij in Nijmegen, vonden we het leuk om als ter afsluiting van ons radiostation (radio lokaal) in 1992 nog een keer naar onze grote voorbeeld te gaan toen der tijd in Maastricht, en daar is ook deze foto gemaakt.

Frank CrouwersHierbij een update van deze muurplaat.

Ben
TasmaniëDe jongste foto van Veronica aan de muur heeft ook mij de zolder opgejaagd op zoek naar een foto zoals ik die heb genomen ten tijde dat ik (verplicht) diende bij de koninklijke landmacht. De lokatie was in Breda bij de verbindingsdienst en wel bij het 543 vdbbat, destijds 'huis houdend' in de Seeligkazerne. Het jaartal is 1975. De persoon herkenbaar in beeld ben ik niet zelf maar voor zover ik me kan herinneren heette hij "Adje van den Hout".

Ad van de VoortHierbij onze bijdrage voor Veronica aan de muur. In onze radiostudio die we in onze winkel hadden voor 4 dagen I.V.B.M. de 3 oktober vieringen van het Leids ontzet. Met een 20 Watt omroep zender en een verticale breedband dipool antenne. Daar mocht Veronica natuurlijk niet aan ontbreken.

groetjes van het 3 oktober Radio team!Van een kennis nog de enige echte poster gekregen en meteen opgehangen in mijn eigen Veronica studiotje!!!!

Groetjes Jos Groenen
Bergeijk Nbr
(Veronica uit de muur)

Thema: giroblauw, wat maak je me nou! Het is practisch onmogelijk om een afbeelding van de Norderney op je pas te krijgen zodra de letters Veronica te zien zijn, mag niet, word niet aaanvaard. Ze zijn er gelukkig ingestonken met deze foto van ons prachtige ouwe lichtschip, de Borkum Riff.
Dus als je iets op je pas wil.... doe het zonder dat VERONICA zichtbaar is. Haalt de lol wel een beetje weg maar ja, ik vind deze ook heel mooi!

Jan van WeeterlooDeze poster heb ik ooit gewonnen door een radioprogramma; gepresenteerd door Ruud Hendriks.

Ik geloof De grote Verwarring ... op een avond.

Dick
Offringa(Veronica uit de muur)

De giropas van Evert Stolman!

Giroblauw, ik hou van jou.Foto genomen door mijn broer Thomas ergens in de jaren zeventig in Scheveningen.

Martin van der VenZo ook heb ik een herinnering van Veronica aan de muur van mijn computerkamer hangen.

Het postertje (A4) heb ik indertijd gekregen van iemand die op een drukkerij werkte. Ik heb hem geplastificeerd en op gehangen naast een schedel om het nog luguberder te maken, en daar hangt hij al zeker 25 jaar.

Met vriendelijke groet,

John van VeenHieronder mijn bijdrage van Veronica aan de muur.
Ook de poster voor de demonstratie op 18 april heb ik er nog steeds bij .

Groetjes van Wim de Lang(Veronica uit de muur)

Beste Stichting Norderney,

Als Veronica fan heb ik onlangs bijgaande giropas laten maken. Dit kan nog steeds op Postbank.nl, dus voor alle liefhebbers ..............

Groeten, Jan den DekkerHi there,
bijgaand nog een leuke foto van de salon op het zeeschip "Antares".

greetz,
Jean


Hoi, ik ben Frans en na het zien van deze website ben ik vlug mijn camera gaan zoeken om een foto van de mv Norderney poster te maken.
ik heb het een en ander bijgevoegd bv het vaantje, kranteknipsel en het leuke van alles een radiootje uit die tijd met de aanduiding van H1 H2 H3 en V van Veronica.
Helaas werkt het radiootje niet meer ik hoop het nog eens te laten maken.
De poster is afkomstig uit een houten huisje dat gesloopt moest worden waar ik een oefening van de brandweer had. Er hing ook een poster van het schip dat getekend is (karikatuur). Deze heb ik ook natuurlijk voorzichtig van de wand gehaald. Helaas is de grote poster bij de verhuizing wat beschadigd maar goed ik heb hem nog.
De foto is gemaakt in mijn werkplaats op mijn werk waar ik als huismeester werkzaam ben.
Ik zie de foto met met plezier straks op deze site staan. 

Houdoe,
Frans uit Valkenswaard


Hallo vrienden van 192, bij deze stuur ik jullie 2 foto's van mijn Veronica's Norderney.
Op de ene foto zie je een originele foto in zwart wit die bij mij op de overloop hangt van het schip.
Deze prachtige foto heb ik in 1982 gekocht van een engelsman die er destijds mee op een Veronica meeting stond, hij heeft de foto zelf gemaakt en liet mij de negatieven zien als bewijs.
De lijst er omheen is handgemaakt (zelf geregeld), echt een pronkstuk waar ik erg trots op ben.

Op de andere zie je twee ingelijste stickers, deze hangt in de computerkamer.

Tevens ligt er ergens op zolder nog een kopie van de originele bouwtekening van de Norderney, op ware grootte, destijds op de kop getikt via het architektenbureau dat belast was met de ombouw naar bar disco in Zoutkamp.
Het was mijn bedoeling om een model te bouwen van het schip, daarvoor heb je een bouwtekening nodig vandaar.
Helaas is het er nooit van gekomen.

Groetjes,

Martin Zuidema, Oude Pekela


 

G'day All

Nou ook in Tasmania hangt er een, op de muur van mijn slaapkamer .
As we say in Oz: it's a beauty.

Ben, Australie


  Deze foto hangt op onze zonnebankkamer in Bergen op Zoom.
De grote foto van het zendschip ligt ergens opgevouwen op zolder.
Die zal ik zeker nog een keer opzoeken.

René Langenberg, Bergen op Zoom

  Beste mensen, hier een foto van de poster van het Veronicaschip bij mij aan de muur.

Raymond Pel, Leeuwarden


  Hierbij mijn inzending voor Veronica aan de muur. In dit geval: Veronica op tafel.

Niels Zack


 

Het is niet een foto van de gescande versie van de Norderneyposter, maar van de originele. Genomen in april 1973 (de Norderney lag op het strand) aan de wand van mijn slaapkamertje in Voorschoten. Ik had het schip uit de grote poster geknipt en de tui- en antennedraden vervangen door draadjes wol. Zo werd het een "3-dimensionale" afbeelding ;-)

Let ook op de foto van Tineke de Nooij (mijn idool toen) boven de linker zendmast, afkomstig van de cover van het Veronicablad. Boven het voorschip zie je trouwens een ander idool van toen: Jerney Kaagman. Boven het middenschip Neil Young en boven het achterschip Steve Winwood. Ach ja, voorbij die tijd ...

Ik heb overigens ook nog een compleet gaaf exemplaar van de Nornerneyposter. Hij zit zelfs nog in de enveloppe, waarin de VOO hem me destijds heeft toegezonden."

Ronald van Cuilenborg uit Nieuw-Vennep


 

Foto waar jullie download poster hangt, mijn dagelijkse werkkamer.

Jan Holtermann uit Doetinchem 

Het is niet de grote poster maar Veronica hangt nog steeds aan de muur.

Martin Fokkens


Stuur je foto('s) van Veronica (1959-1974) aan de muur naar juulgeleick@norderney.nl

Niets meer aan de muur? Klik dan hier

 


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter