Radio Veronica 1959 - 1974

[3]


In het nu volgende fragment van 7 februari is het 6 minuten voor 02.00 uur en het is tegelijkertijd het laatste nachtprogramma van Henk. Zoals hij zegt; "de sport slokt teveel tijd op". En de dag erna zou ook op maandag een nieuw sportprogramma worden uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Vaste medewerker van de “Olifant” en “Ik weet het niet” was Roland van Pareren, hij nam op die dag afscheid en Roland vertelt in een gesprek met Henk van Dorp over de afgelopen 3 jaar bij de Olifant en dit programma.
audio
Roland en Henk
foto
loep opmerkingen op de band

Bijna alle programma’s van Radio Veronica werden in de Hilversumse studio’s op band gezet. Op de binnenkant van de doos kon de technicus die het programma had opgenomen opmerkingen neerschrijven voor de technicus aan boord van de Norderney. Bijgaande afbeelding maakt dat duidelijk. Eerst zien we dat technicus Ruud Westbroek z’n ‘tijd was kwijtgeraakt’. Ad Bouman had een OGM opgenomen, maar de band jankte kennelijk volgens de technicus aan boord en technicus Juul Geleick had de Rob Out show opgenomen maar die was ook al te kort.

foto Op vrijdag 12 februari was in het programma Nachtklup van Will Luikinga de Amerikaanse muzikant Leon Russell te gast. Hij is een beroemde Amerikaanse sessiemuzikant, werkte met Frank Sinatra, schreef "Delta Lady" van Joe Cocker, werkte met de Stones, speelde met de Byrds, The Beach Boys en maakte zelf enkele prachtige LP's. Zonder Leon Russell waren een aantal Amerikaanse nummer 1 hits nooit tot stand gekomen!

Zie hier een foto met links de gewraakte piano en rechts het drumstel van technicus Sytze Gardenier.
foto
loep Leo Russel loep piano en drumstel
Will kreeg hem zo ver om op de oude en NIET gestemde piano die in de studio van Ad Bouman stond te gaan spelen! Legendarisch zijn z'n woorden aan het eind van dat spelen; "how about this piano, man?!". Hier het fragment.

Nadat Lex op 9 februari in het programma Mix van Herman Stok op Hilversum 3 was geweest bracht Herman een tegen bezoek op 5 maart bij Lex in de Lex Harding show. Hier een korte montage.
audio
Will en Leon
audio
Lex en Herman


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter

 

 

 

1967 1968 1969 1959 t/m 1961 1962 1964 1965 1966 1970