jos van vliet

Herinneringen aan Radio Veronica

door Jos van Vliet

Jos van Vliet als promotor
van CNR records
met onbekende zangeres
bij Studio Lapershoek

Begin 1967 zaten Lex Harding en ik aan boord van de Laissez Faire dat Radio Dolfijn uitzond op 227 meter. Ik was daar station manager. Het ging niet zo goed met dat station en de ultieme zender toen was natuurlijk Radio Veronica. Door mijn werkzaamheden voor de Crazy Rockers en de Tielman Brothers was ik bevriend geraakt met Jan van Veen.

Op een zeker moment vroeg Jan mij, of ik als nieuwslezer aan boord van de Norderney wilde werken. Als ik mij niet vergis, ben ik per 1 april 1967 in dienst getreden. De andere nieuwslezer was Hans Mondt. Hoogtepunt voor (alle) nieuwslezers was, als er programmabanden ontbraken, want dan kreeg de nieuwslezer ook eens de kans, om een programma te presenteren. In het weekend deed ik ook vanaf de boot op vrijdag- en zaterdagavond een liveprogramma van twee uur. Een van die programma's heette: Doe de week de deur uit.

Jan van Veen en Jos van Vliet (r)
tijdens de reünie in 1999

In dezelfde tijd was ik ook manager van de Haagse popgroep Daddy's Act, die toen bij platenmaatschappij CNR een hit had met Eight days a week. Van die maatschappij kreeg ik het verzoek om promotion manager van hun poplabel Injection te worden en aangezien ik heel slechte zeebenen had, prefereerde ik een job aan land boven het nieuwslezer zijn aan boord. Willem van Kooten (Joost de Draaijer) vroeg, of ik misschien iemand kende, die mijn job wilde overnemen, waarop ik Lodewijk (Lex Harding) met Willem in contact heb gebracht.

Jos van Vliet - mei 2004

Jos van Vliet overleed op 10 mei 2013.