Na een kort ziekbed is Jan van Veen vandaag op 79 jarige leeftijd overleden.

Jan was één van de eerste “echte” discjockeys bij Veronica. Hij hield zich veel bezig met  de  toen net opkomende popmuziek. Dat kon ook bijna niet anders komende vanuit Voorburg aan de rand van Den Haag. En Jan kende veel van die bandjes daar. Hij kwam in september 1964 in dienst  en werd  aangenomen door Willem van Kooten, die net programmaleider was. Jan zat samen met Willem in militaire dienst.

Z’n eerste programma werd “Gouden discotheek”.

Als snel presenteerde Jan meerdere programma’s zoals;

Muziek bij de Lunch, Hits uit Zee, en vele anderen.

Maar de bekendste is toch wel het legendarische programma “Alle Remmen Los” als afsluiter van de dagelijkse uitzendingen. Daar kon hij zich uitleven, met de allernieuwste platen. Jan was in die tijd een exponent van de DJ, die vond dat elke intro van de plaat tot op de seconde moest worden ingesproken. Ja, dat was mode, en Jan beheerste dat als geen ander!

We zeiden wel eens getuige z’n “Haagse” roots , “Jan was de ultieme vertegenwoordiger van Beatstad Nummer 1… Den Haag”.

In 1967 startte Jan het programma “Candlelight”. Geen popmuziek maar op de late avond gedichten voordragen van de luisteraars. Het werd een enorm succes en nog steeds is er zijn eigen internet station Candlelight Radio.

Jan verliet Veronica in 1970 maar onderhield nog altijd warme banden met de oud collega’s van Radio Veronica, het station waar z’n roots lagen.

We gaan hem missen.